in

MUP izdao zvanično saopštenje o slučaju Tanje Savić


Foto: Instagram

Pevačica Tanja Savić pre nekoliko dana je prijavila supruga Dušana Jovančevića za otmicu sinova, a sada se tim povodom oglailo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Oni su izdali saopštenje u kome su naveli da oni nisu koristili putne isprave Republike Srbije, za maloletna lica koja su strani državljani ne postoji obaveza posedovanja saglasnosti roditelja prilikom prelaska državne granice.

Foto: Instagram

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obaveštava javnost da su maloletni sinovi Tanje Savić, stari deset i osam godina, zajedno sa ocem napustili teritoriju Republike Srbije 16. aprila 2020. godine i tom prilikom su na Aerodromu „Nikola Tesla” koristili australijske pasoše.“

„Ukoliko maloletni državljanin Republike Srbije do navršene 16. godine putuje sa jednim od roditelja, obaveza posedovanja overene saglasnosti drugog roditelja ne postoji, ali saglasnost za maloletno lice može tražiti država u koju putuju.”

“Takođe, Zakon o graničnoj kontroli u članu 54. propisuje da maloletni državljanin Republike Srbije do navršene 16. godine života, kada putuje sam ili u pratnji drugog lica koje mu nije roditelj ili zakonski zastupnik, mora da poseduje overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički vrše roditeljsko pravo, ili zakonskog zastupnika.”

Tanja Savić jutros je gostovala na televiziji Prva i otkrila sve detalje otmice sinova.

“Poslednji kontakt sa sinovima je bio preksinoć, ali baš kratko, bukvalno na pet minuta. Čak nisam ni opuštena kad zovem, jer uvek je neko tu. Svaki put osetim toliko negativnu atmosferu, te vibracije dolaze do mene i jako se loše osećam posle toga. Vidim po deci da su već suzdržani, malo su ljuti, besni,” počela je Tanja i nastavila:

“Stariji sin ima 10 godina, tog dana nije ni želeo da se čuje sa mnom. Već 4 meseca sam bez dece i naravno da mogu da budu pod manipulacijom svog oca.”