in

Zbog deportacije, folkerka tuži Švajcarce!

Rada Manojlović tužiče švajcarske državne organe, jer joj prošle nedelje nisu dozvolili da uđe u državu zbog toga što nije imala radnu dozvolu.

„Tužićemo ih, ne može to tako. Hajde da sam samo ja kriva i da prihvatim grešku i da idem dalje. Zar je to švajcarska pravda i švajcarski zakon da uzmu pare unapred, a da ne završe posao do roka do kog smo rekli?“, rekla je uznemirena Rada za Blic.

Folkerka je stava da su smatra da Švajcarci najgori prema Srbima u Evropi, pa se osvrnula na vreme provedeno u pritvoru.

„U ‘pritvoru’ je bilo hladno. Bar su mi dali da jedem. To je kao neki hotel na aerodromu. Bili su svi fini, ali smanjena ti je sloboda kretanja. Nije mi se svidelo to“, objasnila je Rada i dodala da je njenog dečka Harisa Berkovića ova situacija posebno pogodila.

Rada je prošlog vikenda deportovana za Beograd sa aerodroma u Cirihu, jer su nadležni organi na aerodromu (u)tvrdili da nema radnu vizu.

„Imala sam vizu, sve plaćeno i odštampano, plaćen je i porez za moj nastup, a nisu me pustili zato što nemam radnu vizu u pasošu. Nemam vizu u pasošu zato što oni nisu radili zbog Noći veštica „, reka je Rada tada.