Godinu dana bez Amy Winehouse

Godinu dana od smrti Amy Winehouse

 

Pre tačno godinu dana, 23. jula 2011. godine, telo Amy Winehouse pronađeno je u njenom stanu u Londonu. Glas koji je bio toliko snažan i koji joj je u par godina napravio blistavu karijeru, zauvek je zaćutao.

Amy je imala 27 godina kada je preminula i bez obzira na to što su se i njeni prijatelji, porodica i fanovi bojali da će je njen način života odvesti u smrt, to ni malo nije umanjilo šok kada se to zaista i desilo. Ljudi bliski njoj tvrdili su da je bila trezna nekoliko meseci pred smrt i da se fokusirala na rad na novom albumu. Ipak, toksikološki nalazi utvrdili su da nije bilo tako.

Nažalost, nikada nećemo saznati kako je trebalo da zvuči novi album Amy Winehouse, naslednik brilijantnog izdanja Back to Black. Prošle godine posthumno je objavljen album Lioness: Hidden Treasures, sa dve nove pesme.

Svojim talentom osvojila je srca miliona fanova širom sveta

 

U razgovoru za MTV News, otac pokojne pevačice Mitch Winehouse priseća se dana kada je saznao da je njegova mezimica preminula. Bio je u Njujorku kod rođaka u trenutku kada je primio vest o smrti.

Igrao sam se sa decom kada je telefon zazvonio. Na displeju je pisalo “Amy obezbeđenje”. Stalno je gubila svoj telefon, pa sam rekao svom rođaku. “Amy zove. Rekla mi je da ne zaboravim da joj snimim decu i pošaljem video”. Mislio sam da me zove da me podseti da ne zaboravim na to”, priseća se Mitch.

“Javio sam se i čuo glas Amynog telohranitelja Andrewa koji je ponavljao rečenicu “Moraš da dođeš kući”. Kada sam ga pitao da li je umrla, odgovorio mi je potvrdno.”

U proteklih 12 meseci dosta se govorilo i pisalo o pevačici koja je prerano napustila svet. Spekuliše se da će posthumno biti objavljena dva albuma, kolege su se prisetile gubitka koji su doživele na ovogodišnjoj dodeli Grammy nagrada, a bilo je i par bizarnih događaja, kao što su kesice sa kokainom sa fotografijom Amy.

Sve u svemu, mi ćemo je uvek pamtiti, zbog njenog neverovatnog talenta i muzike koja će živeti dugo nakon njene smrti…

F.Y./Tracara.com

Povezane vesti

Back to Top