in

Ide u zatvor: Romana Panić uhapšena u Australiji, krala pare preko bankomata


Dvoje srpskih turista, među kojima je pevačica Romana Panić, uhapšeno je u Australiji zbog korišćenja sofiticiranog sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankomate.

Nakon što bi snimili ljude, kopirali bi podatke i bankovne kartice i oni su osuđeni na 14 i 12 meseci zatvora, prenose australijski mediji.

Pevačica Romana Panić i agent za prodaju nekretnina Filip M. sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu, prenosi autralijski portal southcoastregister.

Oni su u Australiji boravili kao turisti gde su zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da nabave novac, izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati u zatvor – Filip M. 14 meseci, Romana 12 meseci, odnosno biće puštena uslovno posle tri meseca.

Panić se već 10 nedelja ne oglašava na društvenim mrežama, kada je objavila poruku kako bi se zahvalila prijateljima na rođendanskim čestitkama.