Ko od domaćih zvezda ima fakultet a ko ni završenu srednju školu?

Veliki broj poznatih ličnosti na ovim prostorima ne može da se pohvali diplomom fakulteta, dok pojedini nisu završili ni srednje škole, te o tome nerado govore u javnosti.

Primera radi, verovatno akademski najobrazovanija je Neda Ukraden, koja ima čak dve diplome, i to Pravnog i Filološkog fakulteta. Odmah iza nje nalazi se i Adil, kao diplimirani kriminolog i sa završenim master studijama na Pravnom fakultetu. Njih u stopu prate  kolege Zorica Brunclik, sa diplomom Pravnog fakulteta u Nišu, kao i Zdravko Čolić koji je završioekonomiju u Sarajevu.

Na estradi ima i onih koji „mašu“ potpuno neočekivanim diplomama, poput Milana Kalinića, koji je završio Pilotsku akademiju.

Profesijusaobraćajnog inženjera Miloš Bojanić je zamenio muzikom, a da je pevanje daleko unosnije zanimanje uverila se i Darija Stanojević, koja je diplomirala arapski jezik na Filološkom fakultetu. Nikolija Jovanović, ćerka Vesne Zmijanac, završila je studije međunarodnog biznisa u Atini.

Muzički su, svakako, najobrazovaniji Željko Joksimović, Bilja Krstić, Kornelije Kovač i Zorana Pavić, jer su završili Muzičku akademiju.

S druge strane, spisak “srednjoškolaca” je, naravno, nešto duži. Dara Bubamara završila je saobraćajnu školu, Ceca Ražnatović Poljoprivrednu školu u Žitorađi, smer svinjarstvo, a Dragana Mirković, Mira Škorić, Jelena Karleuša trgovačku školu.

Buba Miranović je babica, Indira Radić medicinska sestra, Džej Ramadanovski autolakirer, a Halid Muslimović je metalo-strugar, Seka Aleksić je po zanimanju frizerka. Jelena Rozga završila je srednju baletsku i gimnaziju u Zagrebu.

A tu su i zvezde koje nemaju ni završenu srednju školu. Vesna Zmijanac nema završenu srednju školu, ali ima diplomu sa kursa diktilografije. Njena koleginica Aleksandra Prijović završila je samo tri razreda srednje škole, a jednom prilikom je obećala da će kad-tad diplomirati.

Edita Aradinović ima samo osam razreda osnovne škole. Naime, ispisala iz Srednje tehničke škole za dizajn kože, koji je vremenom prestao da je zanima. A samo diplomom osnovne škole može da se pohvali i Severina Kojić.

5 Responses

  1. svetlana zavrsila poljuprivdednu smer svinjarstvo?? hhahhaahghaaghghghghghgh

  2. zaboravili ste i Milicu Todorovic koja isto nikada u srednju nije usla od sramote, ima samo osnovnu. A Nanogica , koliko znam, cak ni svinjogojstvo nije uspela da zavrsi vec je samo upisala prvi razred. Ana Nikolic je zavrsila Visu dizajnersku, a Karli takodje ima muzicku srednju. Joksimovic je apsolvent, nikada nije diplomirao na muzickoj akademiji.

  3. Nemojte izmišljati, Karleuša nije završila srednju školu! Upisivala par nekih srednjih škola i na kraju odustala. Pokojni Luis je završio Muzičku akademiju, odsek za džez pevanje. Merima Njegomir i Ekstra Nena su takođe završile fakultete. Viki Miljković je takođe završila Muzičku školu.

  4. Iako je sasvim ocekivano da nase “zvezde“ nemaju mnogo skole, meni je najjaci utisak, ipak, ostavio komentar da se ismeva sto neko ima poljoprivrednu skolu…Poljoprivreda je ono bez cega ne mozemo da ostvarimo osnovno u zivotu – opstanak. Mnogo je postenije i pohvalnije raditi na njivi nego prodavati maglu u gradu. Skola nas ne uci samo profesiji koju cemo jednog dana raditi, vec i etici prema obavezama, odgovornosti i najvaznije doprinosu kolektivu. U Srbiji se sve to gubi i ostaju penzioneri i najgori da nas istrebe do kraja…i naravno Seke, Cece i Jece da ovom hororu obezbede soundtrack. Get up and get busy! Now!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI