Ko od domaćih zvezda ima fakultet a ko ni završenu srednju školu?

Veliki broj poznatih ličnosti na ovim prostorima ne može da se pohvali diplomom fakulteta, dok pojedini nisu završili ni srednje škole, te o tome nerado govore u javnosti.

Primera radi, verovatno akademski najobrazovanija je Neda Ukraden, koja ima čak dve diplome, i to Pravnog i Filološkog fakulteta. Odmah iza nje nalazi se i Adil, kao diplimirani kriminolog i sa završenim master studijama na Pravnom fakultetu. Njih u stopu prate  kolege Zorica Bruncliksa diplomom Pravnog fakulteta u Nišu, kao i Zdravko Čolić koji je završioekonomiju u Sarajevu.

Na estradi ima i onih koji “mašu” potpuno neočekivanim diplomama, poput Milana Kalinića, koji je završio Pilotsku akademiju.

Profesijusaobraćajnog inženjera Miloš Bojanić je zamenio muzikom, a da je pevanje daleko unosnije zanimanje uverila se i Darija Stanojević, koja je diplomirala arapski jezik na Filološkom fakultetu. Nikolija Jovanović, ćerka Vesne Zmijanac, završila je studije međunarodnog biznisa u Atini.

Muzički su, svakako, najobrazovaniji Željko Joksimović, Bilja Krstić, Kornelije Kovač i Zorana Pavić, jer su završili Muzičku akademiju.

S druge strane, spisak “srednjoškolaca” je, naravno, nešto duži. Dara Bubamara završila je saobraćajnu školu, Ceca Ražnatović Poljoprivrednu školu u Žitorađi, smer svinjarstvo, a Dragana Mirković, Mira Škorić, Jelena Karleuša trgovačku školu.

Buba Miranović je babica, Indira Radić medicinska sestra, Džej Ramadanovski autolakirer, a Halid Muslimović je metalo-strugar, Seka Aleksić je po zanimanju frizerka. Jelena Rozga završila je srednju baletsku i gimnaziju u Zagrebu.

A tu su i zvezde koje nemaju ni završenu srednju školu. Vesna Zmijanac nema završenu srednju školu, ali ima diplomu sa kursa diktilografije. Njena koleginica Aleksandra Prijović završila je samo tri razreda srednje škole, a jednom prilikom je obećala da će kad-tad diplomirati.

Edita Aradinović ima samo osam razreda osnovne škole. Naime, ispisala iz Srednje tehničke škole za dizajn kože, koji je vremenom prestao da je zanima. A samo diplomom osnovne škole može da se pohvali i Severina Kojić.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.