Search
Close this search box.

Malo rijaliti, malo zatvor: Kristijan Golubović ide s robije na robiju

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Istog dana kada je iz Zabele pušten na slobodu sa izdržavanja osmogodišnje kazne, Kristijan Golubović ponovo je završio u pritvoru zbog krivičnog dela „falsifikovanje isprave“, nakon što je policija zaustavila dva automobila koje su vozili Kristijan i Jovan T. Nedugo nakon toga, pridružio se i rijalitiju Zadruga, iz kojeg je izbačen.

Golubović je tokom poslednjih gotovo 30 godina izvršio brojna krivična dela i više puta završavao iza rešetaka. Prvu zatvorsku kaznu odslužio je u Centralnom zatvoru, nakon što je 1993. godine izručen Srbiji zbog dela počinjenih tokom 1988. i 1990. godine.

Goluboviću sud u Solunu 1999. godine dodeljuje 14,5 godina zatvorske kazne zbog krađe i preprodaje kradenih automobila, kao i oružane pljačke koju je priznao. U zatvoru u Atini proveo je četiri godine, da bi 2003. godine bio izručen Srbiji tokom akcije „Sablja“ jer je pokušao da iznudi 10.000 nemačkih maraka od vlasnika slot kluba „Aleksandar“ Milorada Majkića.

Kako je svojevremeno pisao „Blic„, za iznudu je ponovo osuđen 2005. godine i to na šest godina, kada je pokušao da iznudi 15.000 evra od bivšeg policajca iz Sremske Mitrovice i jer je od jednog bračnog para iznudio 3.000 evra i određenu količinu nakita. Međutim, ova presuda je preinačena na četiri i po godine, a iz zatvora je pušten početkom januara 2009. godine.

Januara 2010. godine uhapšen je ispred crkve Svetog Marka, pod sumnjom da se njegova organizovana krimi-grupa bavila rasturanjem narkotika u prestonici.

Policija je toga dana zaplenila 125 grama mešavine heroina i paracetamola, kao i jedan pištolj, a zanimljivo je da se uprkos tome Kristijan branio da je iz Novog Pazara nabavljao ćevape i parfeme, a ne drogu, kako se mislilo.

Golubović je u pritvoru, koji mu je uračunat u zatvorsku kaznu, proveo tri i po godine, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, koju je proveo po rijaliti programima. Bio je učesnik nekoliko sezona rijalitija „Farme“, a potom i Zadruge.

Nakon što je pravosnažno osuđen u novembru 2014. godine, još godinu i po dana je uspevao da odlaže izdržavanje kazne u zatvoru zbog rođenja deteta i ugovora sa rijaliti programima. Iz rijalitija je 2016. godine otišao u pritvor na 30 dana, zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti učesnice „Farme“ Tamare Đurić.

Golubović je više puta podnosio molbe za odlaganje izdržavanja kazne, a poslednji put je predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović preinačio odluku Prvog suda i odložio mu odlazak u zatvor na tri meseca. Kao razlog naveo je Golubovićevo učešće u „Farmi“.

Peta Kristijanova molba za odlaganje izdržavanja kazne je odbijena, a on je naizdržavanje zatvorske kazne u Zebelu otišao u martu 2016. godine, gde je bio do aprila 2020. godine.

Sredinom 2020. godine ulazi u rijaliti Zadruga u kojem je napravio niz skandala i prekršaja, zbog čega je, između ostalog, i izbačen.

POSLEDNJE VESTI