Search
Close this search box.

Ova pesma nam često izazove suze, a ovo je priča o njenom nastanku

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Već na prve taktove pesme Because of you Kelly Clarkson podiđu nas žmarci. Postoji nešto u toj vanvremenskoj baladi zbog čega nam izazove suze čak i 12 godina nakon što smo je čuli prvi put. Međutim, ona je nastala mnogo pre toga.

16-godišnja Kelly ju je napisala kako bi izbacila sav bes, bol i depresiju iz sebe. Život u disfunkcionalnoj porodici učinio ju je nesigurnom i ranjivom. Njeni roditelji su se razveli kada joj je bilo tek 6 godina, a kao da sam razvod nije dovoljno težak za dete tog uzrasta, Clarksonova je morala da se nosi sa tim ne samo da neće svakodnevno viđati oca, nego i brata koji je otišao da živi sa njim i sestru koja je svoj život nastavila u domu njihove tetke.

Ovakvi porodični odnosi su Kelly učinili osobom koja ima problem sa vezivanjem jer unapred zna da će je prijatelj ili emotivni partner napustiti, tako da će ponovo ostati sama i morati da se nosi sa novom prazninom u životu. Izabrala je da ide linijom manjeg otpora i tako ne dopusti bilo kome da je povredi.

U pesmi Because of you, koju je napisala kao rastrojena tinejdžerka, je za manje od pola sata izrazila svoje razočaranje i bes koji oseća prema ocu, koji je uvek sebe stavljao na prvo mesto, ne razmišljajući o tome da je patnja sa kojom se ona nosi mnogo autodestruktivnija od njegove. Odbijala je da plače jer ju je to podsećalo na oca, a nije želela ni po čemu da bude slična njemu.

Iako danas mnogi ovu pesmu smatraju jednom od najlepših i najiskrenijih balada svih vremena, njena izdavačka kuća nije želela da je uvrsti na debitantski album pobednice američkog Idola. Podsmevali su mi se i govorili da ne bi trebalo da pišem pesme“, prisetila se Kelly odnosa koji je imala sa onima koji su bili zaduženi za vođenje njene karijere.

Tek kada je, nakon mnogo borbe, Because of you postala sastavni deo drugog albuma i nakon i više nego pozitivne reakcije publike i muzičkih kritičara, svi su želeli da naglase svoj udeo u njenom uspehu.

Sama pevačica je napisala tritment za potresni video spot u kom odlučuje da ne napravi iste greške kao njen otac, što je dodatno pojačalo emociju ionako bolom prenatopljene pesme.

 

11 godina kasnije, Kelly je odlučila da napiše nastavak ove balade i da joj podari srećan kraj. Učinila je to još jednim otvorenim obraćanjem ocu, koji je želeo da se vrati u njen život kada je postigla svetski uspeh i zaradila novac koji bi mu mogao biti od koristi. Osim toga, Clarksonova je Piece by piece posvetila ćerki i suprugu, koji su joj pomogli da prevaziđe nesigurnost koju joj je otac usadio odmalena.

„Nikada je neću napustiti, kao što si ti ostavio mene

i ona nikada neće morati da se pita da li je vredna ljubavi

zato što ću je, za razliku od tebe, staviti na prvo mesto.

I, znaš, on nikada neće otići i slomiti njeno srce.

Biće brižan i voleće je. 

I delić po delić, on mi je vratio veru

da postoje dobri muškarci i očevi.“

POSLEDNJE VESTI