Prati nas

Hot!

Ovako je trebalo da zvuči Cecin album “Ide to s godinama”

Svetlana-Ceca-Raznatovic

Ipak Rasulo (foto: M. Nadaždin)

Pre nego što je izbacila album Ljubav živi, folk pevačica Ceca Ražnatović trebalo je da snimi jedan sasvim drugačiji. Naime, u tom periodu u nekoliko emisija najavljivan je album Ide to s godinama.

Nakon što je Ceca odustala od snimanja ovog albuma, druge pevačice su razgrabile te pesme, u nadi da će s njima napraviti bum. Neke su u tome uspele, neke nisu, a za vas smo ih sve skupili na jedno mesto. Pa da počnemo…

IDE TO S GODINAMA

Naslovnu numeru albuma otpevala je Indira Radić.

KIŠA

Ovu pesmu Ceca je trebalo da snimi sa Alenom Ademovićem, pevačem grupe Miligram. Međutim, do saradnje nije došlo i nju sada izvodi Indira Radić.

NIŠTA MI NE ZAMERI

Ova, kao i prethodne dve pomenute pesme, sada krasi Indirin album Istok Sever Jug I Zapad.

DUGA

Kada je prekinula saradnju sa kompozitorom Aleksandrom Milićem Milijem, Ceca je se okrenula mnogim domaćim autorima, među kojima je i Željko Joksimović. Međutim, nakon što je obnovila saradnju sa Milijem, Željkova pesma je otpala s albuma i nju je snimila Romana Panić, koja je trebalo da bude najava za njen novi album.

SLOMI ME OD LJUBAVI

Ova pesma možda nije dospela na ovaj album, ali se zato nalazi na albumu Goge Sekulić Ja sam probala sve.

UŽASNO MI NEDOSTAJE

Ovo je jedina pesma koju je Ceca najavila i to u jednoj televizijskoj emisiji. Ovu emotivnu baladu je za nju napisao Bora Đorđević, a oni su je zajedno u toj emisiji predstavili. Ipak, Ceca ni nju nije snimila. Bora je nešto kasnije izjavio da će ova pesma nju čekati kad god ona poželi da je snimi, ali je se u međuvremenu predosmilio i nju je snimila Riblja Čorba.

ROĐENA NISAM ZA LJUBAV

Ovu pesmu snimila je manje poznata pevačica Đurđa, a dobila je i nov naziv. Umesto Rođena nisam za ljubav zove se Ostani.

Sada kada ste čuli sve pesme, koje bi se nalaze na ovom albumu, da li mislite da je Ceca ipak trebalo da ga snimi? Ili vam je drago što ih je odbila i snimila Ljubav živi?

 

loading...
14 komentara

14 Comments

 1. ime

  13. 11. 2014. at 16:44

  Ljubav živi je jedan od njenih najboljih albuma, zvuk odličan, pristaje njenom hrapavom glasu. E sad, ja bih izdvojila Nije mi dobro.

 2. AR

  13. 11. 2014. at 16:55

  Ljubav zivi je POP album, nikad, ali nikad mi nece biti jasno zasto ga je Ceca snimila!

 3. Ja sam TOP

  13. 11. 2014. at 17:22

  Album Ljubav zivi ima doska kvalitetnih pesama, koje mogu uvek slusati i nikad mi nece dosaditi.

 4. Brit

  13. 11. 2014. at 19:18

  Sto se mene tice trebala je da snimi samo ovu od Bore uzasno mi nedostaje i dugu koju sad izvodi Romana. :)

 5. nina

  13. 11. 2014. at 20:21

  Ljibav zivi joj je najbolji albim po meni +plus toga je pop jako mi je drag i nije pogrijesila

 6. bassman

  13. 11. 2014. at 21:07

  Ljubav zivi je po meni njen najsmorniji album i krivo mi je sto nije izasao album “ide to s godinama”. Mislim da bi odlicno prosao, kao njen svaki, a “ide to s godinama” bi bio mega hit! Nije mi jasno zasto ta pesma nije prosla, kad je pesmetina!

 7. Mia

  13. 11. 2014. at 21:08

  U ovome vam je pomogao jedan komentar ispod teksta ko je koju pesmu odbio..Mislim da je uradila pravu stvar,ali isto tako mislim da bi od pesama Slomi me od ljubavi,Rodjena nisam za ljubav,Duga i uzasno mi nedostaje napravila mega hitove. ,Sa druge strane Ljubav zivi je preodlican ,kvalitetan i ne komercijalan album pun dobrih,jakih tekstova, Rasulo (jedan od najboljih tekstova u celoj protekloj deceniji),Steta za mene (pesma u koju sam se nakon prvog slusanja toliko razocarala,a posle par slusanja pocela da je obozavam i tako je i dan danas),Nije mi dobro,Igracka smaoce,Sve sto imam i nemam,Ona. Ne volim samo tekst pesme Hvata me,a i tekst pesme Hajde nije fascinantan,ostalo je sve odlicno.

 8. i do

  13. 11. 2014. at 21:12

  Ne bi bilo lose da je snimila tu pesmu Kisa sa Alenom.Album Ljubav zivi je odlican,tu je Rasulo, Igracka samoce i Nije mi dobro.

 9. vidi

  13. 11. 2014. at 21:15

  Steta za mene sa albuma Ljubav zivi ima tako dobar tekst,ne znam zasto ne peva tu pesmu na koncertima.

 10. Blabla

  14. 11. 2014. at 00:40

  Pocetak pesme “Ide to s godinama” ima slican pocetak kao jos jedna pesma,ali ne mogu da se setim!

 11. Blabla

  14. 11. 2014. at 00:42

  Greska,pesma Kisa!

 12. Jelena

  14. 11. 2014. at 01:04

  Ljubav zivi je perfektan album,samo sto je jako slabo promovisan,ne znam zasto nigde nece da peva Steta za mene,Rasulo,Ona.Tj ima ona more pesama koje su ogromni hitovi a koje nigde ne peva poput pesama Znam,Monotonija,kazem da te volim,Brze brze,Prljavo prljavo,Ponudjen kao pocascen,Rekom bez vode,Od tebe ne znam da se oporavim,Culo bola,Fatalna ljubav.Da sam na njenom mestu ceo repertoar bi izmenila,jer se njoj to moze.Retki su oni kojima je svaka pesma hit kao njoj a ona uvek izvodi iste pesme.Konkretno mislim da nije pogresila,jer je njen album prosao,a od ovih pesama skoro ni jedna nije neki hit..Mozda samo pesma Duga je postigla uspeh.

 13. Mladen

  14. 11. 2014. at 11:08

  Trebala bi da snimi.Ljubav živi je snimila dosta godina prije.

 14. Milkica

  15. 11. 2014. at 10:48

  “Uzasno mi nedostaje” steta sto je nije snimila i objavila.Prelijepa pjesma.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Hot!

Izdvajamo


Reklama

Popularno

To Top