in ,

Ovako je trebalo da zvuči Cecin album “Ide to s godinama”


Svetlana-Ceca-Raznatovic
Ipak Rasulo (foto: M. Nadaždin)

Pre nego što je izbacila album Ljubav živi, folk pevačica Ceca Ražnatović trebalo je da snimi jedan sasvim drugačiji. Naime, u tom periodu u nekoliko emisija najavljivan je album Ide to s godinama.

Nakon što je Ceca odustala od snimanja ovog albuma, druge pevačice su razgrabile te pesme, u nadi da će s njima napraviti bum. Neke su u tome uspele, neke nisu, a za vas smo ih sve skupili na jedno mesto. Pa da počnemo…

IDE TO S GODINAMA

Naslovnu numeru albuma otpevala je Indira Radić.

KIŠA

Ovu pesmu Ceca je trebalo da snimi sa Alenom Ademovićem, pevačem grupe Miligram. Međutim, do saradnje nije došlo i nju sada izvodi Indira Radić.

NIŠTA MI NE ZAMERI

Ova, kao i prethodne dve pomenute pesme, sada krasi Indirin album Istok Sever Jug I Zapad.

DUGA

Kada je prekinula saradnju sa kompozitorom Aleksandrom Milićem Milijem, Ceca je se okrenula mnogim domaćim autorima, među kojima je i Željko Joksimović. Međutim, nakon što je obnovila saradnju sa Milijem, Željkova pesma je otpala s albuma i nju je snimila Romana Panić, koja je trebalo da bude najava za njen novi album.

SLOMI ME OD LJUBAVI

Ova pesma možda nije dospela na ovaj album, ali se zato nalazi na albumu Goge Sekulić Ja sam probala sve.

UŽASNO MI NEDOSTAJE

Ovo je jedina pesma koju je Ceca najavila i to u jednoj televizijskoj emisiji. Ovu emotivnu baladu je za nju napisao Bora Đorđević, a oni su je zajedno u toj emisiji predstavili. Ipak, Ceca ni nju nije snimila. Bora je nešto kasnije izjavio da će ova pesma nju čekati kad god ona poželi da je snimi, ali je se u međuvremenu predosmilio i nju je snimila Riblja Čorba.

ROĐENA NISAM ZA LJUBAV

Ovu pesmu snimila je manje poznata pevačica Đurđa, a dobila je i nov naziv. Umesto Rođena nisam za ljubav zove se Ostani.

Sada kada ste čuli sve pesme, koje bi se nalaze na ovom albumu, da li mislite da je Ceca ipak trebalo da ga snimi? Ili vam je drago što ih je odbila i snimila Ljubav živi?