Šaban Šaulić zabranio medijima da pišu o njegovom privatnom životu

Šaban Šaulić (foto: Facebook)
Šaban Šaulić zabranio medijima da pišu o njegovom privatnom životu (foto: Facebook)

O privatnom životu Šabana Šaulića, a posebno o njegovoj navodnoj romansi sa takmičarkom Pinkovih zvezda Ivanom Cucom, piše se već mesecima – a pevač je rešio da tome stane na kraj!

U saopštenju poslatom medijima, Šaulić navodi da već mesecima trpi medijski linč i da zbog toga mediji bez njegove dozvole ne smeju pisati o njegovom privatnom životu.

Saopštenje prenosimo u celosti.

Poštovani, 

tokom prethodnih meseci moja porodica i ja smo žrtve nezapamćenog medijskog linča u kom su protiv nas sa različitih strana iznošene gnusne neistine koje ugrožavaju naše zdravlje, bezbednost, porodičnu harmoniju, a meni lično dostojanstvo, čast i ugled koje sam godinama bez ikakve mrlje gradio u zemlji i inostranstvu.

Uprkos svim našim nadanjima, a mimo svih granica istine, pravde i dobrog ukusa, ova hajka ne jenjava ni nakon više od pola godine. 

Naprotiv, iz dana u dan sve su veći napori medija da u sprezi sa osobama čija imena ne zaslužuju ni da budu spomenuta, ugroze naše harmonične porodične odnose, duhovni mir i fizičko zdravlje i u krajnjem slučaju i samu egzistenciju.

Poslednji u nizu primera je emisija „PREMIJERA“ koju televizija Pink pompezno najavljuje za večeras, a u kojoj će po ko zna koji put biti dat prostor određenim osobama da iznoseći neistine o meni, i zloupotrebom mog imena pokušaju da grade sebi karijeru.

Tokom 45 godina moje pevačke karijere nisam se bavio demantovanjem laži koje su na moj račun izrečene, a ponajmanje zabranom korišćenja mog imena, lika i dela.

Međutim pošto ovom slučaju su žrtve i svi članovi moje porodice koji nijednim svojim gestom, niti delom nisu zaslužili da trpe javnu torturu, obaveštavam sve urednike i vlasnike medijskih kuća o sledećem:

  1. Zabranjujem da se emisija Premijera prikaže ukoliko sam u njoj ja lično, ili bilo koja informacija iz mog privatnog života, na bilo koji spomenuti način. Za ovu emiteru, televiziji Pink uskraćujem svoj pristanak u skladu sa odredbom čl. 80 st.1 Zakona o javnom informisanju i medijima.
  2. Uskraćujem pravo svim medijima da, bez moje izričite dozvole, ubuduće javno saopštavaju informacije koje se tiču privatnog života mene ili bilo kog člana moje porodice, a sve u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i Zakonu o elektronskom oglašavanju.
  3. Upozoravam Vas da ćemo, u slučaju da moj gore navedeni zahtev ne bude ispoštovan pre objavljivanja informacija o našem privatnom životu, članovi moje porodice i ja biti primorani da zaštitu svih svojih prava svaki put ostvarimo u sudskom postupku.
  4. Protiv osoba i medija koji su u prethodnom periodu javno prenosili neistine u vezi našeg privatnog života ne poštujući Zakone Republike Srbije i kodekse novinarske etike podnećemo tužbe nadležnim sudovima u najkraćem roku.

Jasno mi je da prenošenjem neistinitih informacija o meni medijske kuće podižu sebi rejtinge i tiraž, ali nikakva trka za profitom ne može opravdati ugrožavanje osnovnih, Ustavom i Zakonom zagarantovanih prava i sloboda građana.

Iako nisam konfliktna ličnost i pobornik rešavanja problema na sudu, ipak su me sva dešavanja u proteklom periodu primorala da sebe i svoje najmilije na ovaj način zaštitim.

Ujedno koristim priliku da se zahvalim svim medijima koji poštujući novinarsku etiku, nisu učestvovali u ovom medijskom ličnu, niti objavljivali neistine o meni. Nadam se da ću sa njima i ubuduće nastaviti korektnu saradnju na obostrano zadovoljstvo.

                                                                                                                                                                       Srdačno, Šaban Šaulić

Povezane vesti

Back to Top

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.