in

Šok optužbe: Smrt Šabana Šaulića bila nameštena?


Uoči suđenja vozaču koji je u veljači prošle godine na autoputu A2 prema Dortmundu, u blizini mesta Bielefelda, automobilom usmrtio legendarnog pevača narodne muzike, Šabana Šaulića, i njegovog saradnika Mirsada Kerića, u javnost su procurile nove informacije koje su izazvale sumnju kako nesreća nije bila slučajna.

Naime, supruga preminulog Mirsada, Ružica Kerić, koji je tog kobnog dana vozio Šabana pri povratku s nastupa, u razgovoru za Hayat.ba, otkrila je kako ima puno nedoumica vezanih za kobnu nesreću.

„Meni je jako bitno da dobijem odgovor na pitanje, zbog čega je noću u 1 sat i 30 minuta promenjen let Šabana Šaulića za Beograd. Naime, mene je moj Mirso u to vreme nazvao i rekao mi, da je Šaban vozača Mišaela Bulića poslao kući, jer je dobio informaciju da mu je povratni let za Beograd pomeren iz njemu takođe nepoznatih razloga. Zbog toga je moj Mirso ostao, sačekao Šabana pa se s njim zaputio na aerodrom. Niti ga je moj Mirso čekao na aerodromu, niti ga je trebao vraćati. Eto, to je jedno od mnogobrojnih ključnih pitanja,“ objasnila je udovica.

Ružica je otkrila i kako više nije u kontaktu s Gordanom Šaulić, udovicom srpskog pevača.

„Naš poslednji razgovor je završen tako da smo prekinuli telefonsku vezu bez pozdrava. Ja sam joj tada rekla dosta nekih stvari, kojih je ona bila svesna, ali ih nije htela da prizna,“ ispričala je i dodala da neće stati dok se ne otkriju svi detalji saobraćnje nesreće u kojoj je njezin suprug izgubio život.

„U toj nesreći ima dosta sumnjivih stvari, dosta toga što zahteva prave odgovore i koje ja hoću razjasniti. Ja sam privatno uključila istragu iz grada Wiesbadena jer je za Bielefeld to obična nesreća. Odlučila sam se boriti do kraja. Zbog čega je moj Mirsad trebao biti vozač, a ne taj Bulić, zašto je moj Mirsad trebao poginuti,“ zaključila je na kraju.