Search
Close this search box.

Pre 9 godina pesma ‘Bleeding Love’ je postala broj 1, a umalo da ne bude snimljena

https://www.youtube.com/watch?v=HKufTin87ic

Mnogi se slažu da je Bleeding Love jedna od najlepših ljubavnih pesama napisanih u protekloj deceniji, ali većini je nepoznata zanimljiva priča o nastanku ove pop-r’n’b balade koju izvodi Leona Lewis.

Nakon što je ova talentovana devojka osvojila srca Britanaca i sa čak 60% glasova odnela pobedu u tamošnjoj verziji X Factora 2006. godine, njen mentor Simon Cowell je besomučno tragao za pesmom kojom će se njegova nova štićenica predstaviti naciji koja je mnogo očekivala od nje.

U to vreme, početkom 2007. godine, tinejdž zvezda Jesse McCartney je napisao ovu pesmu, u saradnji sa Ryanom Tedderom, frontmenom sastava OneRepublic, za svoj treći studijski album Departure, ali njegovoj izdavačkoj kući se nije dopala numera, te su je odbili. Tedder nije mogao da poveruje da čelni ljudi Hollywood Recordsa nisu prepoznali potencijal ove pesme, te ju je ostavio na čekanje.

Iako je prethodno doneo odluku da ne sarađuje sa učesnicima American Idola, koji je u to vreme bio veoma popularan u Americi, on je ipak promenio mišljenje kada je čuo Leonin vokal u takmičenju sličnog tipa sa druge strane okeana. Ubrzo je krenuo da se raspituje o njoj, te je saznao da Cowell upravo traži prvi singl za Lewisovu, a njegova sreća je postala potpuna kada je dobio Simonov odgovor nakon preslušavanja demo snimka pesma Bleeding Love. „To je upravo ono što sam sve ovo vreme tražio.“

Leona je snimila u studiju ovu pesmu i objavila je u oktobru 2007. godine i, sasvim očekivano, ubrzo postala broj jedan na top listama u Britaniji i Irskoj. Svetski uspeh je usledio nekoliko meseci kasnije, tako da je Bleeding Love, baš u ovo doba godine, pre 9 godina, zauzeo prve pozicije u čak 36 zemalja, uključujući i Japan, Nemačku, Ameriku… Do kraja godine je zvanično postao najprodavaniji singl 2008.

Zanimljiv je i podatak da Leona u zvaničnom videu nosi D&G haljinu vrednu 100.000 funti, načinjenu od kristala koji je čine teškom čak 18 kilograma!

Tek nakon planetarnog uspeha ovog singla, izdavačka kuća Hollywood Records shvatila kakvu je grešku napravila kada je odbila pesmu, tako da su dopustili McCartneyu da je snimi i objavi kao bonus pesmu na svom albumu.

Bleeding Love sam napisao dok sam još bio u vezi sa mojom bivšom devojkom. U tom periodu sam dosta razmišljao o tome kako ti srce može biti slomljeno iako si u vezi. Zbog poslovnih obaveza se nismo videli 4 meseca i često sam razmišljao da dignem ruke od svega i odem da budem uz nju. Toliko sam je voleo da me je to bolelo. Osećao sam kao da mi srce krvari“, objasnio je Jesse jednom prilikom nastanak pesme koja je postala svetski hit, ali danas je malo ko vezuje za njega.

https://www.youtube.com/watch?v=Pof5FnlMLsY

POSLEDNJE VESTI