in

Privedena nakon lupanja automobila: Evo koliku kaznu može da dobije Ljupka Stević


Foto: Screenshot

Pevačica Ljupka Stević je tokom noći napravila pravi haos, kada je iz besa demorila dva automobila koja su u vlasništvu pukovnika policije Dragiše Simića, koji je njen dugogodišnji partner.

Kako je ceo slučaj prijavljen policiji, koja je izašla na mesto događaja, Ljupka je privedena u policijsku stanicu gde joj je napisana i krivična prijava.

Redakcija Telegrafa je kontaktirala s poznatim beogradskim advokatom, gospodinom Radišom Roskićem, koji nam je objasnio kako se kreću kazne za ovakva dela.

– Ona se može teretiti za više stvari, može biti oštećenje tuđih stvari i još čitav niz drugih delikata koje u sebi sadrži imovinski element, ali i drugih koji u sebi imaju elemente nasilja – kaže nam Radiša.

POGLEDAJTE: Trenutak kada Ljupka Stević razbija automobile generala Simića

Radiša nam je ispričao i kakve su kazne predviđene za dela koje je učinila pevačica, a s obzirom na to da je na javnom mestu lomila i pravila skandal, uz takva dela može se „prikačiti“ i narušavanje javnog reda i mira.

– Različite su kazne, za oštećenje tuđe stvari, u zavisnosti od imovinskog cenzusa i od toga kolika je imovinska šteta napravljena. U svakom slučaju, zakonski minimum je 15.000 dinara, pa ide do 450.000 dinara, a onda milion i po, pa preko toga – rekao je poznati advokat.

Podsetimo, u ispovesti za Telegraf JETSET posle incidenta, na pitanje zbog čega je uništavala automobile, Ljupka je rekla:

Zbog preljube. Nakon 10 godina… Sediš kući, planiraš brak, porodicu, decu, i onda shvatiš da nit je predao papire za razvod braka, niti planira da se razvede, niti planira da me ostavi na miru. I još, pored svega toga, ima još dve… I to sam saznala ne zato što sam policajac.“

„Ja sam takav amater bila da sam kupila najjednostavniju spravu za snimanje razgovora i ubacila mu lepo u auto. Znate koliko mi je trebalo? 24 sata da saznam pravu istinu.“ dodala je.