Trilogija: Karleušine svađe 3. deo

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Prethodnog ponedeljka čitali ste o nekoliko medijskih boks mečeva. U jednom uglu, pop diva Jelena Karleuša, a u drugom su se protivnici smenjivali. Prvo, videli smo kako pevačica ratuje s koleginicama. Potom, kako ratuje s novinarima. Na kraju, videli smo kako ratuje s prijateljima.

Prvi deo triologije   –   Drugi deo triologije

U ovom, poslednjem, delu Karleušinih ratova podsetićemo se kraha još jednog prijateljstva. I ovog puta, pevačica je pokazala da je zaista tanka linija od ljubavi do mržnje. Mada, u nekim slučajevima ljubavi nikada nije ni bilo. Naravno, kao i do sada, i ovog puta čeka nas nekoliko bitki u koje je sud morao da se umeša.

JK VS DARA BUBAMARA

Dara Bubamara, Dara Rada, Plein Karera Zanoti ili Radojka Adžić, kako je pop diva oslovljava, zapravo, bila joj je vrlo bliska prijateljica. Dovoljno bliska da joj kao svadbeni poklon, doduše za prvi brak, pokloni Versace posudu za kikiriki. Sigurno se pitate kako to znamo? Gostujući u emisiji, voditeljke Tanje Vojtehovski, koju smo videli i prošle nedelje, pevačice su razmenjivale komplimente i dogodovštine, a posebno isticale koliko su bliske prijateljice.

Gde je pošlo po zlu? Kako dođeš od Versace posuđa do suda? Početak ovog sukoba do dan danas ostaje nejasan. Pisalo se da su se pevačice posvađale oko haljina i da se taj sukob, dalje, samo produbljivao, ali ne zna se sasvim sigurno da li je to razlog. Međutim, ono što možemo da primetimo je da su ove dve pevačice zaratile istom strašću, kojom su nekada hvalile jedna drugu. Tako su, vrlo brzo, završile na sudu.

Naime, pop diva Jelena Karleuša tužila je svoju nekadašnju prijateljicu 2007. godine zbog niza uvreda, među kojima su najznačajnija (a i najsmešnija) ona kada ju je nazvala „kiklopom, nakazom i trandžom“. Radojka alias Dara Bubamara tvrdila je da to nije tačno, izjavivši: „Karleuša laže. Nikada me niko nije tužio, naročito ne ona. Da jeste, logično je da bih se kao svaki pošten građanin odazvala sudu. Pošto je sada prevršila svaku meru, a preko glave mi je toga što prostor u medijima obezbeđuje blaćenjem boljih od sebe, odlučila sam da ja nju tužim! Za iznošenje laži i blaćenje mog ugleda. JK ima veliki problem jer upo**o pokušava da se uzdigne vređajući Cecu, Seku i mene.“ Međutim, pop pevačica nije dobila nadimak „mala od skandala“ samo tako. Ona je, po okončanju sudskog postupka 2009. godine, objavila fotografiju presude u kojoj se jasno navodi da Dara Radojka mora da joj isplati izvesnu sumu novca zbog povrede časti.

Nešto kasnije, pevačice su, samo privremeno, našle zajednički jezik i obe izjavljivale da se više neće vređati po medijima, kao i da jedna drugu neće spominjati. Možda su u tom trenutku one zaista verovale u to, ali vreme je pokazalo drugačije.

dara rada jk

Gostujući u jednoj emisiji, kao modni kritičar, Jelena Karleuša za svoju nekadašnju prijateljicu, izjavila je: „Kada vidim Daru Bubamaru meni je u glavi samo jedna stvar – Radojka! Radojka, kako se zove, tako izgleda, tako se ponaša, tako se i oblači.“ Tom prilikom, za Seku Aleksić i Daru Bubamaru rekla je da su robusne građe. Plavokosa Novosađanka, naravno, nije ostala dužna. Ona je odmah, vrlo vulgarno, izjavila: „Pa znaš kako se kaže, rđavom k i dlaka smeta“. Čak je i zapretila tužbom: „Odlučila sam da je tužim (Jelenu Karleušu, prim.aut) zbog toga što je od mog muža ukrala melodiju za pesmu „Krimi rad…“ To je posebno razbesnelo Jelenu Karleušu, koja je u seriji tvitova, između ostalog, napisala da bi Dara volela da ima takav hit, da je loše odrađeni patuljasti tajlandski tranvestit, dok je Dara uzvratila da je Karleuša koza koja mekeće u svom toru i da ne želi dalje da je komentariše.

Jelena je ponovo zapretila tužbom, a kakav će ishod biti, ostaje nam da vidimo. „Vreme će pokazati.“, kako bi rekla jedna naša pevačica.

JK VS KRISTIJAN GOLUBOVIĆ

Ovaj sukob pop pevačice, pored svađe sa svojim venčanim kumom Darkom Kostićem, nekako je najmanje medijski ispraćen. A i brzo se završio.

jk kristijan

Naime, nekadašnji član kriminalne grupe i poznati slikar, nakon prekvalifikacije u Centralnom zatvoru, Kristijan Golubović izjavio je da ne želi da daje izjave za novine i između ostalog naveo: „Pa kad može jedna Karleuša da naplaćuje tekstove, kojoj sam ja davno skakao po sisama, zašto ne bih i ja?“ Međutim, ovo se vrlo brzo završilo. Karleuša je u jednoj emisiji televizije „Happy“ izjavila da joj se Golubović izvinio i time je stavljena tačka na ovaj sukob.

JK VS ACA LUKAS

aca lukas i jelena karleusa

Pop pevačica Jelena Karleuša i folk pevač Aca Lukas nekada su bili u vrlo kolegijalnim odnosima. Izjavljivali su da međusobno poštuju jedno drugo, a onda su taj odnos podigli i na viši nivo. Naime, pop diva je jednom prilikom bila gost Ace Lukasa na konertu u Kombank areni.

https://www.youtube.com/watch?v=OgvxVDqU-N8

Međutim, takav odnos prekinut je ubrzo nakon toga. Po medijima se špekulisalo da je na takav ishod uticalo pomirenje Ace Lukasa i Cece, odnosno njihovo obnovljeno prijateljstvo. Ipak, za jedne novine pop pevačica izjavila je: „Kod nas je bilo pravilo da se zvezde ne potrude i naprave običnu seosku zabavu s bendom i tri sijalice, te time omalovaže publiku. Po istoj logici Aca Lukas, koji uspe da okupi više ljudi od Madone ima bolji koncert od Madone. E pa, neće biti“. Na to je Aca Lukas odgovorio, između ostalog, nazvavši njen koncert Viva la Njiva.

S druge strane, Karleuša je poručila Lukasu da njih dvoje kao prijatelji ne treba da se prepucavaju preko novina i na svom tviter profilu demantovala tu izjavu.

jk aca

JK VS DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ

jk vucicevic

Jelena Karleuša u sukob sa režimskim urednikom novina Draganom J. Vučićevićem ušla je u emisiji Piramida. Tom prilikom urednik dnevnih novina Informer, najčešće ismevanih u javnosti, optužio je Karleušu da je tokom akcije Sablja izjavila za folk pevačicu Svetlanu Ražnatović da je „mafijaška kurva“. Pop diva nije ostala dužna, pa je, tadašnjem uredniku dnevnog lista „Kurir“, rekla da su te novine bile u obračunom sa njenim ocem zbog te iste akcije Sablja. Njih dvoje su se na jođ nekoliko tema žustro posvađali, o čemu svedoči snimak emisije.

U štampanim medijima njih dvoje nisu ulazili u sukob. Nekako su se čuvali za tv okršaje. Nekoliko godina kasnije, pop diva i urednik Vučićević gostovali su u emisiji tv Happy, čija je tema bila „žuta štampa“, i tom prilikom zakopali ratne sekire.

JK VS DRAGAN MARKOVIĆ PALMA

Već je poznato da se pop pevačica Jelena Karleuša oduvek zalagala za prava homoseksualaca i za to je i dobijala nagrade LGBT udruženja. Upravo iz tog razloga ušla je u sukob sa političarem i liderom stranke JS u sukob.

jk palma

Pišući kolumnu za dnevni list „Kurir“, pop pevačica nazvala je lidera Jedinstvene Srbije mungosem i dodala: „Ali ga nije naguzio zato što su homoseksualci estete i zato što njegovu debelu dlakavu guzicu niko neće!“ Palma je imao kratak komentar na njenu kolumnu, izjavivši: „Nisam ni čitao to, ne zanima me! Ne interesuju me te preparirane!“ Ostaje nam da zaključimo da lider ne voli pop muziku, već da uživa u koncertima Betovena i Baha, kada gostuju u Jagodini na Jovančinom venčanju. No, Karleuša je i na ovo imala odgovor u svom stilu. Gostujući u emisiji tv B92 ona je političara nazvala „političkim idiotom“.

Njihov sukob je završen ubrzo nakon toga. Karleuša je kasnije objasnila da je kolumnu prestala da piše, jer je od političkog vrha dobijala pretnje, ako bi pominjala lidera JS.

JK VS SAŠA PANTIĆ

jk anonimus

Pop pevačica se sa glumcem Sašom Pantićem posvađala u emisiji „Piramida“, kada je tema bila finansiranje NVO Kvirija. Iz istog razloga, kao i sa političarem Draganom Markovićem Palmom, pop pevačica ušla je u žustri sukob, a to sve zabeležile su TV kamere. Da li je se glumac previše uživeo u ulogu seljaka Gedže ili ipak nije „širokih shvatanja“ procenite sami.

Ipak, ovog i samo ovog puta, Tračara neće biti objektivna i staće na stranu pop pevačice Jelene Karleuše, jer je i naša poruka

Tolerancija. Mir. Ljubav.

Prethodne tri nedelje čitali ste o svim sukobima, sudskim sporovima i medijskim ratovima koje je vodila pop pevačica Jelena Karleuša. Da li je s pravom dobila nadimak „mala od skandala“ ili su se mediji ogrešili o nju?

D.M. / Redakcija Tracara.com
@inkredebilcina

 

POSLEDNJE VESTI