Vedrana Rudan o Photoshopu, seksu i Severini!

Vedrana Rudan napisala je novi tekst koji će tek uzburkati emocije na Balkanu.

Hrvatska spisateljica inspirisana je novim fotografijama Severina, na kojima je pevačica, kako Vedrana kaže “odevena samo u mrežu i fotošop.” Ona tvrdi da se poznate žene slikaju sedmi dan nakon porođaja, kako bi mužjacima pokazale da su i dalje ženstvene – uz pomoć Photoshopa.

Prenosimo vam najzanimljivije delove teksta.

“Da li je rađanje, ako iza poroda izgledaš kao da si rodila, nešto prljavo što treninzima i fotošopom treba sakriti?

Razumijem svijet u kome živim jer je jednak onome u kome nisam živjela. Nekad su žene bile okovane krinolinama, stezane steznicima, na glavama su nosile šest kilograma teške perike, među nogama lokot, nikad nam nije bilo lako.

Pa ipak…Ne gubim nadu. Možda će jednom negdje na svijetu roditi neka poznata ženska i slikati se za žensku reviju masne kose, obješena trbuha, sisa punih mlijeka i sa djetetom koje urla u naručju.

To smo, htjele mi to priznati ili ne, prave mi. Zašto se skrivamo, zašto se valjamo u mreži kad kapilare jesu ispucane, sise vise kad ostanu bez mlijeka, žena u četrdesetoj izgleda poput žene u četrdesetoj koliko god se dečki u redakciji trudili.

Zato bivše, buduće i trenutne dojilje, opustite se. Izađite iz mreže i uživajte debele u svome djetetu. Dok je dijete. Dok ne postane muškarac.

A ako ste rodile djevojčicu stalno joj ponavljajte, curo, nisu važne sise, nisu važne sise, nisu važne sise…Možda će jednom postati gospodarica svijeta.”

Šta vi kažete, da li je Vedrana u pravu?

Ovaj interesantni blogpost u celosti pročitajte ovde.

P.Ž./Tračara

Povezane vesti

Back to Top